FILM ALLEEN

Alleen is een filmproductie van Jorrit Ferket over pesten en zelfontdekking. In een eigen geschreven verhaal willen we een realistische kijk geven op wat pesten echt is, welke impact dit heeft op het leven van een slachtoffer en hoe men hier best mee kan omgaan. 

 

Korte samenvatting:

“Lucas is een doodgewone jongen die opgroeit in een nieuw samengesteld gezin. Dat het niet klikt met zijn stiefvader wordt al snel duidelijk. Ook op school heeft hij het niet gemakkelijk en wordt hij zwaar gepest door enkele klasgenoten om de meest banale redenen.

Enig lichtpunt in zijn leven is Lexi, een vriendin uit de muziekacademie bij wie hij steeds terecht kan. Op een korte tijd hebben zij een goeie band opgebouwd.

Maar die ene avond na de muziekacademie, gebeurde voor Lucas het ondenkbare, waardoor zijn wereld compleet instortte…”

Genre: drama
Regisseur: Jorrit Ferket
Productie: Jorrit Ferket
Speelduur: 40 minuten
Land: België
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands/Frans
Cast: Matthias Schouppe
  Axiana Govaert
  Enrique Van der Meiren
  Robbe Vanden Broeke
  Kobe Briers
  Kamilla Vantomme

 

HISTORIEK

Jorrit Ferket is de initiatiefnemer van dit project. Hij is inmiddels 26 jaar, werkt als film- en televisiemaker, woont in Leuven en heeft zelf meer dan 10 jaar lang zware pesterijen moeten ondergaan. 

Ondanks zijn moeilijke jeugdjaren vond Jorrit dat de tijd rijp was om een eigen film over zijn levensverhaal te schrijven dat moest dienen als eindwerkje voor zijn multimedia-studies. 

Echter door het toenemende succes is ALLEEN gegroeid tot een volwaardige filmproductie die gebruikt wordt om de thema's pesten en geaardheid bespreekbaar te maken in scholen, culturele centra, verenigingen, etc. 

Al gauw werd een team samengesteld van zeer enthousiasme jongeren die ervaring hebben met de maatschappelijk relevante thema's die in deze productie aan bod komen. 

Na maanden voorbereidend werk en enkele keren van scenario veranderd te zijn kon ALLEEN dan echt opgenomen worden vanaf de zomervakantie van 2015, tussen al het vakantiewerk en de familievakanties door. 

Aangezien niet alle scenes konden ingeblikt worden in die periode, en omdat de meeste leden van onze cast en crew nog schoolplichtig zijn, hebben we de rest van de scenes nadien enkel nog in de weekends gefilmd. De laatste draaidag was op 15 november 2015.

 

SCHOLEN

We krijgen heel wat vragen binnen van secundaire scholen die onze filmproductie ALLEEN graag willen gebruiken om tijdens de lessen te werken rond de thema's: pesten en/of geaardheid.

Bent u zelf leerkracht of directie van een school en wenst u ons project te integreren in één van uw lessen of tijdens een themadag? Lees dan aandachtig verder op deze pagina a.u.b. 

INHOUD VAN HET PAKKET

Scholen die ons boeken krijgen een pakket van ons boordevol interessante tools waar u zeker mee aan de slag kan gaan. 

  • 1 DVD met de volledige versie van film ALLEEN;
  • 5 affiches van film ALLEEN; 

Indien gewenst kunnen wij ook een gastspreker naar de school laten komen om de nabespreking van ALLEEN in goede banen te leiden. Deze nabespreking kan vooraf op maat aangepast worden in overleg met de verantwoordelijke Jorrit Ferket en de scholen. 

 

KOSTPRIJS

We vragen slechts 3 euro/leerling. Er worden geen extra kosten aangerekend. 

 

BOEKINGEN

Klik hier om een boeking te maken. 

WAT DIENT U ZELF ALS SCHOOL NOG TE VOORZIEN? 

  • Een wit bord of doek waarop mooi geprojecteerd dient te worden;
  • Een beamer;
  • Een mogelijkheid om verbinding te maken met het internet; 

 

 

 

DVD

Een exemplaar kost je slechts 12,00 euro per stuk als je hem zelf komt afhalen en 15,00 euro per stuk als je hem wil laten opsturen naar jou adres. 

Bij afhaling kan je kiezen om vooraf te betalen per overschrijving of om ter plaatse 12,00 euro per stuk cash te betalen. 

HOE BESTEL IK EEN DVD? 

  1. Stuur een e-mail naar contact@jorritferket.be met vermelding van je volledige naam, adres, telefoonnummer, het aantal gewenste exemplaren en of de DVD al dan niet per post moet opgestuurd worden.
  2. Stort het juiste bedrag (€12/stuk) over op rekeningnummer BE16 0018 7360 1274 met als mededeling 'BESTDVDFA - volledige naam - aantal gewenste exemplaren'. 

 

Haal hem zeker in huis, want film ALLEEN is meer dan de moeite waard om te bekijken! 

 

REVIEWS

Ontdek wat men van film Alleen vond.

 

"Aanrader van een aankomend toptalent Jorrit Ferket.

Ik vond het een eer om de acteurs over en weer te rijden tussen Blankenberge en Eeklo.

Wat een toffe bende was dat!"

Danny

"Mooie film, Jorrit! Heb hem dan toch eindelijk eens kunnen zien.
Merci daarvoor!"

Gert

"Het was super tof dat jullie ons informatie gaven over holebi’s en het was tof dat jullie durfde te praten over jullie verleden.
De film was geweldig! Veel respect voor jullie!"

leerling Don Bosco Aalst

"Het was kei leuk! Dank je voor de leuke dag en heel veel respect voor jullie!"

leerling Don Bosco Aalst

"Het was kei leuk en het was tof om met jullie samen te werken! We hebben veel bij geleerd.
Dankjewel voor de toffe dag!"

leerling Don Bosco Aalst

Contact

Jorrit Ferket
Brouwersstraat 99
3000 LEUVEN

016 90 61 68
0495 64 81 78
contact@jorritferket.be 
www.jorritferket.be 

 

 

 


  

Bankgegevens

Rekeningnummer: 
BE16 0018 7360 1274

Bankinstelling:
Hello Bank

BIC-code:
GEBABEBB

 

© 2021 Jorrit Ferket

Search